jelentkezés a webes meseolvasásra

küldj egy mesét ajándékba!

Itt az újabb lehetőség, hogy Te is csatlakozz a K&H gyógyvarázs mesedoktorok közösségéhez! Ha eddig nem tudtál rá időt szakítani, nem találtál olyan intézményt, ami a közeledben lenne, vagy épp minden időpont betelt, most az internet segítségével olvashatsz mesét a beteg gyerekeknek! Így meséd nemcsak több gyermekhez juthat el, de a kis betegek bármikor meg tudják azt nézni, amikor egy kis szórakozásra vagy vidámságra vágynak. Ráadásul olyan időszakokban is élvezhetik a mese gyógyító hatását, amikor nincs náluk látogató, vagy a kórházakban épp látogatási tilalom van.

Nincs más dolgod, mint kiválasztani kedvenc mesédet, bekapcsolni a telefont vagy a webkamerát és indulhat a felvétel! A legjobb mesevideók felkerülnek a K&H gyógyvarázs YouTube csatornára, és az internet közvetítésével jutnak el a kórházban fekvő gyerekekhez. Így most már online is örömet csempészhetsz a beteg gyerekek hétköznapjaiba.

 • Ha az elhatározás megérett benned, válaszd ki kedvenc mesédet! Kérünk, lehetőség szerint olyan mesét válassz, ami nem jogdíjköteles! (erről bővebben a jogi tudnivalók részben olvashatsz)
 • Gondold végig, hogy olvasni szeretnéd, vagy inkább fejből mondod el. Bármelyik verziót választod is, nem árt, ha előtte legalább egyszer elpróbálod!
 • Ha készen állsz a mesemondásra, vedd elő a webkamerát, vagy telefonod!
 • Állítsd be úgy a kamerát, hogy pont téged vegyen, és a mikrofont is, hogy megfelelő legyen a hang minősége!
 • A videó felbontását állítsd kisebbre (max. 480p), vagy a végén tömörítsd a kész anyagot, hogy videód ne lépje túl a feltöltés maximális 300 Mbyte-os határát.
 • Indítsd el a felvételt! (technikai tudnivalókról bővebben itt)
 • Kérjük, a meseolvasást a következő mondattal kezd: „A következő mesét XY (név) küldi Neked a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programon keresztül. Gyógyulj meg minél előbb!”
 • És indulhat a mese!
 • Képzeld azt, hogy a felvevő készülék helyén a beteg gyermek ül – neki mondd a mesét!
 • Figyelj oda, hogy megfelelő hangerővel és érthetően beszélj!
 • A mesét mondhatja egy valaki, de akár többen is részt vehettek egy-egy videó elkészítésében. Vond be bátran barátaidat, családtagjaidat, ha gondoljátok, akár a szerepeket is feloszthatjátok egymás között!
 • Ha játszol a hangoddal, erőteljesen hangsúlyozol, és a különböző karakterek más hangszínt kapnak, még élvezetesebbé teheted a mesét.
 • Ha igazán kreatív vagy, elgondolkodhatsz azon is, hogyan teheted izgalmasabbá, vonzóbbá a mesét a beteg gyerekek számára! Lehet az egy báb, egy plüss állatka, vagy akár egy papírból kivágott figura is, ami segíthet abban, hogy videód még érdekesebb, még izgalmasabb lehessen!
 • Ha igazán otthon vagy a digitális világban, akár némi utómunkát is végezhetsz a videón, például meg is vághatod!
 • Kérjük, figyelj oda, hogy kész videód hossza ne haladja meg az 5-10 percet, és a file méret ne lépje túl a 300 Mbyte-ot!
 • A kész videót mentsd el valamilyen a YouTube által is támogatott (lehetőleg mp4) fájl formátumban, és tölts fel a K&H gyógyvarázs oldalra (technikai segítség itt). A videó feltöltését akkor tudjuk elfogadni, ha kitöltöd a hozzá tartozó űrlapot is.
 • A videókat – előzetes szelekció, tartalmi és formai ellenőrzés után – a K&H gyógyvarázs csapata tölti fel a K&H gyógyvarázs YouTube csatornára. Az ellenőrzés és a feltöltés néhány napot igénybe vesz, ezért kis türelmedet kérjük! A videó feltöltéséről e-mailben értesítünk.
 • Beküldeni kizárólag olyan videókat lehet, amelyek nem sértik harmadik személyek személyi jogait, tehát például nem szerepel rajta harmadik személy, vagy ha igen, akkor vállalnod kell a felelősséget, hogy a videót az ő tudtával és beleegyezésével töltötted fel.
 • A szellemi alkotásoknak, így a meséknek is van szerzője, akinek engedélye nélkül az adott művet nem lehet felhasználni. Kérünk, lehetőség szerint válassz népmesét, illetve olyan történetet, amelyet hetven évnél régebben elhunyt szerző írt, mert ezek nem jogdíj kötelesek. Amennyiben mégis kortárs mesét választasz, a mese feltöltése előtt engedélyt kell kérned a mese szerzőjétől. Természetesen akár saját mesét is mesélhetsz! Ez esetben kérünk a szerzőnél tüntesd fel saját magadat!
 • Kérjük, zenei aláfestést lehetőleg ne használj mesédhez, mert ha jogdíjas a zeneszám, sajnos nem tudjuk feltölteni a videót a YouTubera.
 • A videó beküldésével hozzájárulsz, hogy a videó felkerüljön a K&H gyógyvarázs publikus YouTube csatornára.
 • A K&H fenntartja magának a jogot, hogy nem minden videót tölt fel a publikus csatornára. Amennyiben videód valamilyen oknál fogva nem kerül feltöltésre, arról e-mailben értesítünk.


A kórházakban fekvő beteg gyerekek a videókat a K&H által biztosított számítógépeken nézhetik meg.

Kérünk, csatlakozz Te is a K&H gyógyvarázs mesedoktorok közösségéhez, és az interneten keresztül is csalj örömet a beteg gyerekek hétköznapjaiba! Ne feledd, a mese hatása varázslatos! A beteg gyermekeknek felolvasott mese segít elfeledtetni a bajt, a fájdalmat, hozzájárul a kis beteg lelki egészségéhez és ezzel együtt gyógyulásához is.

Segítségedet a beteg gyerekek nevében is köszönjük!

Jó meseolvasást kíván a K&H gyógyvarázs csapata!


Ha szeretnél mesét feltölteni, kérjük, add meg az alábbi adatokat! A kitöltést követően küldünk Neked egy visszaigazoló e-mailt, amelynek segítségével fel tudod majd tölteni a beteg gyerekeknek szánt mesevideódat.

Erre a regisztrációra akkor is szükség van, ha a személyes mesedoktorok programunkra már jelentkeztél.

jelentkezés a webes meseolvasásra

Felhívjuk figyelmedet, hogy oldalunkon maximum 300 Mbyte-os videót tudsz feltölteni!
média partnereink:

RTL Klub Central Médiacsoport

© K&H Bank Zrt. Minden jog fenntartva!

média partnereink: RTL Klub Central Médiacsoport Mediaworks